HSV De Zeebaars bezoekt elk jaar diverse basisscholen in de gemeente Tholen en verzorgt voor groep 7 en 8 een visles en een visexcursie. Op 13 april was het de beurt aan groep 6/7/8 van de SmdB ‘De Ark’ in Oud-Vossemeer. Vanaf 10.30u wist vismeester Sjon de 27 leerlingen te boeien met z’n verhaal over vissen, vissoorten, de leefomgeving van de vis en hoe de gevangen vis met respect (natte handen!) te behandelen. Ook werd met hulp van viscoach Hans uitvoerig geoefend met het voorzichtig verwijderen van een haakje. Na de lunchpauze was het op naar de vijvers aan de Pompoenwei/ Hiksedijk voor de praktijk: zelf vissen!

Daar werden de leerlingen opgewacht door drie ervaren vissers van de vereniging die inmiddels de benodigde hengels hadden opgetuigd en voor maden en lokaas hadden gezorgd. De vangst bestond uit Ruisvoorn, riviergrondel en karper. Met een prachtige ervaring rijker en een tasje gevuld met folders over vissen, een mooie hakensteker en een tuigje, geschonken door Sportvisserij Nederland, keerden alle leerlingen voldaan terug naar school.

Zit jij op een andere basisschool en wil jij  ook zo’n leuke visles op jouw school, laat je juf of meester dan contact opnemen met Vismeester Sjon Janssen via email: sjonnyjanssen@zeelandnet.nl of kijk op www.vissenschool.nl