Zaterdag 3 februari was de 2e clubwedstrijd aan het Nollestrand te Vlissingen.

De wekker moest al vroeg worden gezet omdat het startsein om 8:30 uur werd gegeven.

Martijn had 30 nummers uitgezet en deze plaatsen waren allemaal bezet. De opkomst was dus goed. Het weer werkte ook mee op een paar kladjes na bleef het droog.

Om 8:30 uur klonk de toeter en gingen alle onderlijnen op een paar laatkomers na richting zeeuws vlaanderen.  Het was al snel duidelijk dat de vangsten wat minder waren dan waarop vooraf was gehoopt.

Met afgaand tij was er een sterke stroming. Op grote afstand moest er zwaar geankerd worden om de onderlijn op de goede plek te laten liggen. Wat korter bij was dat minder nodig en daar kwam ook regelmatig een visje uit. Tegen de kentering en met opkomend tij was de stroming een stuk minder. Er werd voornamelijk schar gevangen en een enkele wijting. Ondanks dat wat mindere vangsten was het toch een aantal keren “volle bak”.

Op de lage nummers waren de vangsten het beste. In de uitslag kwamen 4 van de top 5 van de lage nummers. Alleen mijn buurman “stroper” Sander wist zich door goed om te gaan met de omstandigheden hier tussen te vissen.

Bij de jeugd U 16 werd Geert de winnaar met 2,26 meter vis. Bij de U 21 wist Adriaan met 1,89 meter vis te winnen.

Voor de eerste keer werd een prijs uitgereikte voor de 1e veteraan. De winnaar van deze versnapering was Jaap met 11 vissen.

Bij de heren kon Jeromy zijn steknummer ook in de uitslag terug te vinden. Hij werd overtuigend winnaar met 18 vissen. Op de 2e plek eindigde net als in de 1e wedstrijd Jan met 14 vissen en 3e werd Sander met 13 vissen.

De kanjerpot kon worden gedeeld door Jan-Kees en Jeromy met een vis van 30 cm.

De volgende wedstrijd is op 24 februari bij camping Dishoek van 11:30 uur tot 15:30 uur. Dit is het mooie parcours waar ook de eerste wedstrijd is gevist.  Tot dan!

Groeten,

Peter Polderman