Invoering twee leeftijdscategorieën bij de jeugd in 2018

Momenteel is de overstap van de jeugd naar de heren bij HSV de Zeebaars aan de grote kant. Bij een leeftijd van ouder dan 16 jaar worden de jeugdleden namelijk in het klassement opgenomen als heren. Om het voor de jeugd aantrekkelijker te maken en om de stap naar de heren niet te groot te laten zijn, heeft het bestuur besloten om per 1 januari 2018 twee leeftijdscategorieën voor de jeugd in te voeren.

Reglementaire tekst

Voor beide categorieën is de leeftijd bepalend op 1 januari van het jaar waarin de wedstrijden worden gehouden. Een deelnemer U21 dient op 1 januari minimaal 16 en maximaal 20 jaar te zijn, terwijl een deelnemer U16 maximaal 15 jaar dient te zijn.

Een deelnemer U21 dient vijf euro inschrijfgeld te betalen en een deelnemer U16  betaald twee euro inschrijfgeld.

Prijzen

Voor de U16 categorie verandert er dus in feite niks.

Voor de U21 categorie worden per clubwedstrijd drie extra prijzen en een beker beschikbaar gesteld.

Voor beide leeftijdscategorieën worden er op de feestavond ereprijzen uitgereikt. Deze prijzen zijn voor de eerste drie van het eindklassement van de bijbehorende leeftijdscateg