Nieuw seizoen goed begonnen

Op 20 januari is HSV De Zeebaars weer begonnen aan het nieuwe seizoen. In eerste instantie zouden we aan de Boulevard gaan vissen, maar op de Algemene Ledenvergadering werd gevraagd om het parcours te wijzigen vanwege het vast zitten en hoge parkeerkosten. Als bestuur hebben we daarom besloten om het aan Camping Dishoek te gaan proberen en dat bleek achteraf gezien een prima keuze…

Iedereen moest vroeg uit bed want de wedstrijd zou al om 8.30 uur beginnen. Er werd verzameld op het parkeerterrein en iedereen had er weer zin in om te beginnen. Uiteindelijk kwamen er 27 vissers opdagen waaronder ook een nieuw lid, welkom Jaap.

We konden de wedstrijd precies in twee vakken opdelen, in elk vak 15 nummers. Vanaf het begin werd er zeker in het linker vak meteen goed vis gevangen. Voornamelijk mooie scharren en een enkele wijting kwam het strand op. Met name Peter, Jan en Rini gingen voortvarend van start en lieten meteen zien dat ze grote plannen hebben voor dit seizoen. In het rechtse vak stonden ook vissers die hetzelfde van plan waren. Op de laatste twee nummers stonden Michel en Dirk die gelijk opgingen en goed vingen. Eigenlijk de hele wedstrijd hielden ze dit vol.

Bij de mannen die het afgelopen seizoen nog zo goed deden ging het wat minder en was het continu zoeken naar de juiste tactiek. Sander, Emiel en Martijn hadden het moeilijk en wisten ook in de einduitslag niet hoog te eindigen.

Dit seizoen hebben we een U16 en U21 categorie ingesteld voor de jeugd waarbij in elke categorie drie prijzen te winnen zijn. Er waren deze wedstrijd 5 jeugdleden die ze soms met drie tegelijk vingen zoals o.a. Ard Jan, Geert en Joël. Fantastisch om onze talenten zo fanatiek bezig te zien.

Het was zaak om deze wedstrijd op de juiste afstand te werpen want de vis zat op sommige plekken helemaal niet ver. Dit zorgde ervoor dat het dagklassement heel dicht op elkaar zat en iedereen wist leuk vis te vangen. Ook is het geweldig om te zien dat er zo’n goede sfeer en sportiviteit heerst onder de leden. Houd dit vast!

Bij de jeugd U16 wist Geert te winnen en bij de U21 won Ard Jan nipt voor Machiel. Overigens werd er tijdens de prijsuitreiking geadviseerd over een categorie 60+ want ook respect voor deze mannen; Arie, Cees, Wout, Hans en Jaap die weer van de partij waren en de nodige vissen binnen haalden.

Bij de heren won Dirk de wedstrijd met 28 vissen en 685cm. Jan werd tweede met 25 stuks en Michel pakte de derde plaats met 24 stuks. De Kanjerpot was met 33 centimeter voor Wout en Peter.

Zelf heb ik goed visles gekregen van mijn buurman Jaap die twee keer achter elkaar op zijn gemak drie mooie scharren binnen takelde en uiteraard van mijn oude leermeester (terug in de auto) die gewoon is doorgegaan met waar hij het afgelopen seizoen mee gestopt was.

Wat mij betreft zijn we het seizoen prima begonnen en ik heb alweer zin in de volgende wedstrijd over twee weken aan het Nollenstrandje. Probeer weer zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden!

Groeten,

Martijn Westdorp